Chirurgie / Orthopedie

Chirurgie

Binnen de afdeling chirurgie hebben we een drietal onderverdelingen, met name de chirurgie van weke weefsels, de chirurgie van beenderen (orthopedie) en de neurochirurgie.

Onder weke delen chirurgie verstaan we alle operaties waarbij de zogenaamde zachte organen betrokken zijn. Zo voeren wij ingewikkelde ingrepen uit zoals aan de bijnieren, galblaas, urineleiders.

Orthopedische operaties omvatten zowel artroscopische ingrepen, als het herstellen van breuken, behandelingen van scheuren van de voorste kruisband.

Wat betreft de neurochirurgie is de operatie aan discus hernia de meest gekende.

Dankzij onze uitgebreide en gespecialiseerde anesthesietoestellen kunnen we deze ingrepen veilig begeleiden zodat uw huisdier de optimale verzorging krijgt.

Orthopedie

De orthopedie en orthopedische-chirurgie binnen de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren worden ingevuld dankzij de specialistische kennis van dierenarts-chirurg Lorenzo Pillin (voorheen werkzaam bij de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde te Rotterdam) worden alle moderne technieken aangeboden, waaronder:

  • HD: bekkenkanteling (TPO), totale heup prothese, symfisiodesis
  • ED: arthroscopische LPC, OCD, LPA, ulnectomie, totale elleboog prothese
  • Schouder arthroscopie bij biceps pathologie, MSI, OCD
  • Myelografie en chirurgie van cervicale en thoracolumbale HNP
  • Interne en externe osteosynthese bij fracturen of standscorrecties

Indien mogelijk vragen wij u een patiëntenkaart en de eventueel al gemaakte röntgenfoto’s mee te nemen op de afspraak. U mag deze patiëntenkaart en of röntgenfoto’s ook vooraf (laten) e-mailen naar: info@spoedenverwijskliniek.nl.

De verwijzende dierenarts wordt dezelfde dag nog op de hoogte gebracht van de bevindingen, zodat het dier weer snel verder kan worden geholpen.