Chirurgie / Orthopedie / Dermatologie

Chirurgie

Binnen de afdeling chirurgie hebben we een drietal onderverdelingen, met name de chirurgie van weke weefsels, de chirurgie van beenderen (orthopedie) en de neurochirurgie.

Onder weke delen chirurgie verstaan we alle operaties waarbij de zogenaamde zachte organen betrokken zijn. Zo voeren wij ingewikkelde ingrepen uit zoals aan de bijnieren, galblaas, urineleiders etc.

Orthopedische operaties omvatten zowel artroscopische ingrepen, als het herstellen van botbreuken, standafwijkingen, behandelingen van scheuren van de voorste kruisband, patella luxatie etc.

Wat betreft de neurochirurgie is de operatie aan discus hernia de meest gekende.

Dankzij ons uitgebreid en gespecialiseerd instrumentarium en onze “state of the art” anesthesie toestellen kunnen wij deze ingrepen zeer professioneel en veilig begeleiden zodat uw huisdier de meest optimale verzorging krijgt.

Orthopedie

De orthopedie en orthopedische-chirurgie binnen de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren worden ingevuld dankzij de specialistische kennis van dierenarts-chirurg Lorenzo Pillin worden alle moderne technieken aangeboden, waaronder:

 • HD: bekkenkanteling (TPO), totale heup prothese, symfisiodesis
 • ED: arthroscopische LPC, OCD, LPA, ulnectomie, totale elleboog prothese
 • Schouder arthroscopie bij biceps pathologie, MSI, OCD
 • Myelografie en chirurgie van cervicale en thoracolumbale HNP
 • Interne en externe osteosynthese bij fracturen of standscorrecties

Indien mogelijk vragen wij u een patiëntenkaart en de eventueel al gemaakte röntgenfoto’s mee te nemen op de afspraak. U mag deze patiëntenkaart en of röntgenfoto’s ook vooraf (laten) e-mailen naar: info@spoedenverwijskliniek.nl.

De verwijzende dierenarts wordt dezelfde dag nog op de hoogte gebracht van de bevindingen, zodat het dier weer snel verder kan worden geholpen.

Dermatologie

Dermatologie is de ziekteleer van de huid. Ondanks dat de dermatologie ‘slechts’ 1 orgaan omvat, is deze erg uitgebreid en vallen ook aandoeningen aan de nagels, oren en vacht hieronder. 

De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan dat het lichaam kent en vormt de anatomische en fysieke barrière tussen alles binnen en buiten het lichaam. De huid is meer dan wat we zien. Het zit complex, maar fantastisch in elkaar en heeft vele functies.  

Huidproblemen komen veel voor bij onze huisdieren. Er komen dagelijks huidpatiënten bij de dierenarts op consult. De klachten variëren van jeuk en oorontsteking tot kale plekken en nagelproblemen, er zijn wel meer dan 250 huidaandoeningen bekend.

Bij ons kunt u terecht voor:

 • acute en chronische huidproblemen
 • opwerking van allergische huidproblemen
 • oorproblemen en resistente oor infecties
 • huidaandoeningen niet niet reageren op de reeds ingestelde therapie
 • nemen van huidbiopten
 • wondbehandeling

Binnen de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren houdt dierenarts Ilse van Hensbergen zich bezig met dermatologie. Zij heeft diverse gerichte nascholingen gevolgd en neemt deel aan het differentiatietraject Dermatologie van de Evidensia Academy.