Lobke van Bergen

Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als dierenarts optie gezelschapsdieren. Aansluitend heb ik een internship gevolgd en ben ik werkzaam geweest in verschillende eerste- en tweedelijnspraktijken. Ik heb een speciale interesse in hematologie en cytologie en ik heb hierin een jaar lang extra ervaring kunnen opdoen in een veterinair laboratorium, onder begeleiding van een patholoog.

In 2015 ben ik een Master gestart in de Internal Medicine vanuit de ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) en heb hierbij oa oncologie als keuzevak gevolgd. In 2016 ben ik zelf gestart met het behandelen van dieren met kanker dmv chemotherapie en andere aanvullende oncologische behandelingen.

Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren waar ik mij hoofdzakelijk richt op oncologie patiënten en de beoordeling van cytologie en hematologie stalen. Door middel van bijscholingen en nauw contact met andere oncologen blijf ik zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oncologie. Zo kan er voor ieder dier met kanker een advies op maat worden gegeven.

Verder ben ik lid van het ESVONC (European Society of Veterinary Oncology) en maak ik deel uit van de Evidensia Oncologie Werkgroep.