Monika Sofinska

Na een paar jaren ervaring op te hebben gedaan in verschillende Europese landen ben ik in Nederland beland.

Ik heb gestudeerd in Polen (in Wrocław) en Spanje (in Caceres). Na mijn afstuderen heb ik stage gelopen in Engeland (Cambridge University) en Duitsland (Tierkliniek Birkenfeld). Ik heb twee jaar in Spanje gewerkt, voornamelijk als spoeddierenarts. Daar begon ik mijn postdoctorale studies in chirurgie (Universitat Autònoma de Barcelona) en behaalde ik in 2019 de eerste graad - in basischirurgie. In Madrid heb ik een rotatiestage gelopen in Hospital Veterinario Vetsia. Ondertussen houd ik mijn kennis actueel door het volgen van verschillende cursussen en het bijwonen van conferenties.

In september 2019 ben ik naar Nederland verhuisd, waar ik ben begonnen met een intensieve taalcursus. Nu werk ik met veel plezier in Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren in Barendrecht. Ik denk dat de mogelijkheden van diagnostiek en behandeling volgens de laatste kennis, 24-uurs zorg en ondersteuning van een gespecialiseerd team zorgen voor de daadwerkelijke redding van dierenlevens.

Mijn collega's noemen me een talenknobbel. Eigenlijk is het leren van vreemde talen mijn passie, ik kan goed communiceren in het Spaans, Engels of natuurlijk Pools. Mijn vrije tijd vul ik met reizen, fietsen, fotografie, zingen en koken.

Professionele biografie beschikbaar op: https://www.linkedin.com/in/monika-sofinska/